1. QUI SOM


Trets que defineixen la nostra Comunitat

Composició

Enguany formem la comunitat set salesians (5 sacerdots: Miquel Armengol, Miguel Carabias, José M. Echarri, Joan Pi y Manuel Villares;  i dos laics: Joan Rosanas i Ventura Querol). Tots nosaltres vivim la nostra vocació salesiana des de la nostra consagració i cinc des del ministeri sacerdotal.

Missió

La missió salesiana de la comunitat de Sant Boi és el treball a favor dels joves i classes populars en els àmbits de les Escoles Salesianes “Mare de Déu dels Dolors” (SBL) i Salesians de Sant Vicenç; de les Parròquies de Maria Auxiliadora (SBL) i de Sant Antoni de Pàdua (SVH), del Centre Obert “Don Bosco”, de l’Esplai “Arrels” i l’animació dels altres grups i entitats que formen part de la nostra Obra: l’atenció a la Família Salesiana (Filles de M. Auxiliadora, Salesians Cooperadors, Llars Don Bosco i Associació de M. Auxiliadora), els Grups de Fe i la Delegació de l’ONG “Vols”.

Animació de dues Obres

La nostra Comunitat fa l’experiència d'animació de les dues  Obres -Sant Boi i Sant Vicenç dels  Horts- amb els diferents àmbits descrits.

Serveis Inspectorials

Un germà de la Comunitat té la responsabilitat de “impulsar a la Inspectoria un centre que sigui referent en temes de formació cristiana i salesiana, i fa de professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Martí-Codolar.

Serveis Diocesans

Un germà porta el servei religiós de l’Hospital de Viladecans i està adscrit a la Parròquia de Sant Baldiri. Finalment, un altre germà és al Consell Presbiteral diocesà.


Situació de la comunitat

Els salesians ens trobem bé a Sant Boi. Ens sentim il·lusionats amb el que duem a les mans; feliços i contents, satisfets per l’ambient i clima de  família i de relació entre els germans.

Ensems, però, estem preocupats per les responsabilitats, per la dispersió dels llocs de treball, per les feines, a vegades feixugues, i les poques persones que som.

Actualment tenim dos grans reptes:

  1. Acabar el procés de reestructuració, tant a la nostra Inspectoria com a les Inspectories d’Espanya. De fet a final del proper curs 2013-2014 farem la unió de les Inspectories de la Mediterrània (les actuals de Barcelona-València-Sevilla) en una de sola. També s’uniran en una de sola les actuals Inspectories de Bilbao-Lleó-Madrid.

  2. Viure a fons el Bicentenari del naixement de D. Bosco (1815-2015). És una nova oportunitat per respondre amb generositat a la vocació rebuda de Déu, a ser constructors de comunió, a descobrir en Jesús i en el seu Evangeli el sentit de la nostra vida, i a ser signes de la predilecció de Déu per als joves.

 

2. QUÈ FEM
 

La comunitat salesiana de Sant Boi és present a:

-  l’escola salesiana de Sant Boi (2 germans) i a la de Sant Vicenç dels Horts (2 germans)

-  la parròquia de M. Auxiliadora de Sant Boi (2 germans) i a la de Sant Antoni de Pàdua de Sant Vicenç  
   dels Horts (2 germans)

-  Centre Obert D. Bosco (1 germà)

-  Esplai Arrels (1 germà)

-  la Família Salesiana de Sant Boi (Salesians Cooperadors, Llars D. Bosco, Associació de M. Auxiliadora)
   (3 germans) i de Sant Vicenç dels Horts (Associació de M. Auxiliadora) (1 germà).

 

Dediquem esforços i recursos a la formació i acompanyament dels joves i dels laics. Volem que la nostra presència enmig d’ells sigui estimulant i animadora.

Estem convençuts que cal sumar més laics amb una acceptació vital del Projecte Educatiu Salesià.

Cuidem molt  el compromís social de les nostres parròquies, tant a Sant Boi de Llobregat com a Sant Vicenç dels Horts: pastoral dels malalts, CÀRITAS i Associació per l’Ajut al Quart món - AJUQUART.

Volem ser “signes i portadors de l’amor de Déu als joves, especialment als més necessitats”, tal com diuen les nostres Constitucions.